x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Progrese ale Ministerului Fondurilor Europene în POCU

Progrese ale Ministerului Fondurilor Europene în POCU

22 Mai 2019   •   10:46
Progrese ale Ministerului Fondurilor Europene în POCU

Ministerului Fondurilor Europene (MFE), care gestionează Programului Operațional Capital Uman (POCU), a prezentat un bilanț al progreselor înregistrate de echipa care gestionează POCU. Astfel, au fost lansate 100 de apeluri, în valoare de 4,31 mld. euro (84,55% din alocare), au fost depuse 3.048 cereri de finanțare, în valoare de 7,32 mld. Euro, au fost contractate 1.043 de proiecte, în valoare de 3,44 mld. Euro și au fost efectuate plăți de aprox. 925 mil. euro către beneficiarii Programului Operational Capital Uman.

„Dincolo de ceea ce am făcut, avem în fața noastră provocări în domenii importante pentru cetățeni – educația și incluziunea socială, cărora colegii de la ministerele responsabile trebuie să le găsească soluții potrivite și sustenabile, pentru a putea beneficia de resursele de finanțare asigurate de Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat, ieri, Mihaela Toader, secretar de stat în MFE, în timpul reuniunii Comitetului de Monitorizare a POCU. „Contăm pe contribuția concretă a tuturor actorilor publici și privați, astfel încât, la sfârșitul anului 2019, să obținem rezultate palpabile pentru cetățeni și să ne atingem, totodată, și obiectivele financiare propuse”, a mai spus Mihaela Toader, citată de site-ul MFE.

POCU stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de România în domeniul resurselor umane. Programul continuă investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007-2013.

Cu o alocare de 4,3 miliarde euro, POCU 2014-2020 finanţează proiecte in domeniul ocupării forţei de muncă, incluziunii sociale și educaţiei.

POCU contribuie la reducerea diferențelor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi alte state membre ale Uniunii Europene.

 

×
Subiecte în articol: pocu