x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect anti-fumat: Elevii văd gudronul din plămâni

Proiect anti-fumat: Elevii văd gudronul din plămâni

de Monica Cosac    |    30 Mai 2019   •   10:30
Proiect anti-fumat: Elevii văd gudronul din plămâni
Sursa foto: Chad Baker/Jason Reed/Ryan McVay/Getty Images

Copiii, în special cei aflaţi în primii ani de viaţă, reprezintă cel mai vulnerabil segment de populaţie la expunerea la fumul de tutun, prezentând riscuri crescute pentru boli ale tractului respirator superior şi inferior, avertizează din nou medicii, cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun (31 mai).

În acest context, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a demarat, ieri, un proiect educaţional adresat elevilor cu privire la efectele fumatului asupra plămânilor. Concret, vor fi organizate ateliere de informare, în care copiilor le vor fi prezentate rezultate concrete ale inhalării fumului de tutun.

„Copiii pot vedea şi, mai ales, mirosi gudronul care este inhalat, dar şi depunerea acestuia în plămâni. Astfel, chiar dacă efectele nu se văd imediat, ele se pot simţi. În acest mod, sperăm că mai mulţi părinţi vor fi încurajaţi de copii să se adreseze programului prin intermediul Tel Verde”, a spus Magdalena Ciobanu, medic pneumolog de la Centrul de Consiliere pentru Renunţare la Fumat din cadrul Institutului „Marius Nasta”. 

 

 

×
Subiecte în articol: proiect anti-fumat