x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protestatarii de la mitingul din faţa Senatului au părăsit Calea 13 Septembrie; traficul a fost reluat

Protestatarii de la mitingul din faţa Senatului au părăsit Calea 13 Septembrie; traficul a fost reluat

22 Sep 2016   •   22:18
Protestatarii de la mitingul din faţa Senatului au părăsit Calea 13 Septembrie; traficul a fost reluat
Sursa foto: Antena 3

Protestatarii de la mitingul din Capitală, organizat joi seara împotriva votului dat de Camera superioară a Parlamentului privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, au eliberat bulevardul 13 Septembrie, la aproximativ două ore şi jumătate de la începerea protestului.

Traficul rutier în zonă a fost reluat la ora 21,30, pe ambele sensuri, după ce a fost întrerupt timp de aproximativ o oră.

Cei peste 1.000 de protestatari au scandat lozinci împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a parlamentarilor. Pe pancartele afişate de aceştia se putea citi: "(L)Egalitatea în faţa legii", "Nimeni nu este mai presus de lege", "Asanarea justiţiei, răspunderea magistraţilor", "Mandataţi să reprezentanţi, nu să abuzaţi", "Parlamentari voi sunteţi gunoiul României", "Cancerul care distruge ţara", "Şobolanii care fug de justiţie", "Vrem dreptate".

De asemenea, au fost afişate pancarte cu poza poliţistului Bogdan Gigină, pe care este scris mesajul "Alături de familia Gigină".

La protest au fost prezente mai multe persoane publice cum ar fi cântăreţul Virgil Ianţu, jurnalistul Lucian Mândruţă, dar şi tatăl poliţistului Bogdan Gigină. La protest au participat şi mai multe grupuri de motociclişti, care au defilat prin faţa Senatului, ambalând motoarele.

Protestul s-a desfăşurat fără incidente, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe Facebook, după ce, luni, senatorii au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină.

Pe reţeaua de socializare s-au mobilizat manifestaţii similare şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Craiova, Cluj, Timişoara, Galaţi, Iaşi, Constanţa.

Sursa: AGERPRES

×