x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raed Arafat: IGSU pregăteşte un proiect european destinat căutării şi salvării urbane

Raed Arafat: IGSU pregăteşte un proiect european destinat căutării şi salvării urbane

08 Iul 2016   •   13:10
Raed Arafat: IGSU pregăteşte un proiect european destinat căutării şi salvării urbane

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri, la Cluj, că IGSU are în pregătire un proiect finanţat din fonduri europene şi destinat căutării şi salvării urbane, în valoare de 35 de milioane de euro.

'Avem în pregătire un proiect destinat căutării şi salvării urbane, la care licitaţiile sunt aproape finalizate, în valoare de 35 de milioane de euro, din fonduri europene, şi sperăm ca primele achiziţii să fie semnate încă în acest an. Acesta are ca scop creşterea capacităţii IGSU de a reacţiona la anumite tipuri de situaţii, prin crearea unei linii de dotare de bază, care va putea fi, ulterior, completată. Dotările includ generatoare electrice de foarte mare capacitate, care se pot folosi în cazul unor calamităţi, apoi camioane de mare capacitate pentru fiecare inspectorat, apoi macarale. Vom schimba conceptul de a cumpăra pentru fiecare echipament o maşină, şi intrăm pe un nou concept, folosit în Germania, Franţa sau Marea Britanie, de a avea maşini cu platformă cu braţ, care ridică containere', a explicat Raed Arafat.

El a mai spus că IGSU a semnat şi un contract în valoare de 25 de milioane de euro pentru dotarea cu echipamente pentru mobilitate în caz de inundaţii.

Raed Arafat a participat, vineri, la festivităţile ocazionate de 'Înmânarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj' şi 'Aniversarea a 80 de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj', desfăşurate în faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

'Pentru orice unitate militară, asemenea ceremonie este unică în istorie. Pentru ISU Cluj nu are o repetare, este o singură dată când primeşti drapelul de luptă. Este o onoare pentru orice unitate, este o recunoaştere pentru ce face unitatea respectivă şi, bineînţeles, pentru pompieri, care sunt toată ziua în luptă, tot timpul în război, cu timpul, cu urgenţele, cu situaţiile, cu pericolele', a menţionat Raed Arafat.

Drapelul de luptă a fost conferit ISU Cluj prin decret prezidenţial.

'Acest eveniment reprezintă un moment de maximă importanţă pentru unitatea noastră, Drapelul de Luptă, conferit prin decret prezidenţial, fiind un simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, cu atât mai mult, pentru că acesta este oferit cu ocazia aniversării a 80 de ani de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj. Unitatea a fost prima de acest fel din regiunea Ardealului şi, pe lângă atribuţiile de luptă şi pază contra incendiilor la nivel local, a avut un rol primordial în extinderea, înfiinţarea şi coordonarea a noilor subunităţi de pompieri militari din toată regiunea Ardealului', se arată într-o informare a ISU Cluj.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: raed arafat igsu SALVARE URBANA