x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raport îngrijorător: o familie din 7 locuiește în condiții proaste

Raport îngrijorător: o familie din 7 locuiește în condiții proaste

25 Sep 2018   •   18:01
Raport îngrijorător: o familie din 7 locuiește în condiții proaste

În România, o familie din şapte se confruntă cu probleme serioase privind calitatea locuinţei, cele mai frecvente fiind deteriorarea pereţilor, a podelelor şi a tocurilor de ferestre.

Din cele aproximativ 8,2 milioane de locuinţe existente la nivel naţional, distribuite în peste 5 milioane de clădiri, majoritatea au fost construite în intervalul 1961-1980, în lipsa unor standarde de eficienţă privind anveloparea.

Sunt datele de la care porneşte un amplu studiu ce va fi prezentat azi la Conferinţa de lansare a Asociaţiei pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri – ROENEF.

Radu Dudău, expert în securitate energetică şi politici în domeniul resurselor naturale, scrie pe platforma online „Energy Policy Group” că studiul formulează o serie de concluzii şi recomandări pentru un proces de renovare profundă a fondului imobiliar din România.

ROENEF va fi lansată azi la Bucureşti, cu participare din partea autorităţilor, a asociaţiilor de profil şi a unor grupuri specializate pe analiza acestui domeniu.

×