x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Răzvan Dumitru Luchian, pompierul decedat în timpul intervenţiei de la Jilava, condus vineri pe ultimul drum

Răzvan Dumitru Luchian, pompierul decedat în timpul intervenţiei de la Jilava, condus vineri pe ultimul drum

10 Iun 2016   •   11:09
Răzvan Dumitru Luchian, pompierul decedat în timpul intervenţiei de la Jilava, condus vineri pe ultimul drum

Sublocotenent post-mortem Răzvan Dumitru Luchian, pompierul care a murit la începutul acestei săptămâni în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu produs la fabrica de încălţăminte din localitatea Jilava, va fi condus vineri pe ultimul drum.

''Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă aduce un ultim omagiu colegului - sublocotenent post-mortem Răzvan Dumitru Luchian din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buftea, Garda de intervenţie Măgurele a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealu Spirii' Bucureşti-Ilfov, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu produs în localitatea Jilava. Astăzi, 10 iunie, pompierii militari îşi vor conduce pe ultimul drum camaradul de armă, decedat la datorie luni, 6 iunie'', se arată într-un comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, va fi organizat un ceremonial militar şi religios de cinstire a memoriei acestuia.

''La ora 11,00, pentru pompierii români, timpul se va opri în loc, preţ de un minut. Puţin pentru o viaţă, dar o eternitate pentru recunoştinţa ce o purtăm colegilor noştri decedaţi la datorie. Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă Răzvan în numeroasele intervenţii pe care le-a gestionat, pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din ţară se va păstra un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie îi vor da onorul'', precizează IGSU.

Luni, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

''Sunt întâmplări ale destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, aşa cum este şi durerosul moment al despărţirii de bunul nostru coleg, chemat la doar 34 de ani spre o lume mai dreaptă şi mai bună. În cei zece ani de carieră ca pompier salvator, Răzvan a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire. Înfruntând natura dezlănţuită, luptând cu focul ori răzbind prin gerul năprasnic şi nămeţii iernii pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, el a dovedit o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier salvator. Răzvan Dumitru Luchian este şi va rămâne mereu alături de noi, colegii lui, cu sufletul său mare şi bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput şi capabil. Să ne rugăm pentru el şi să-l cinstim, cu demnitate şi onoare. Rămas bun... vei rămâne mereu în sufletele noastre!", este mesajul transmis de reprezentanţii IGSU. AGERPRES

×