x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social "România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani"

"România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani"

de Dan Constantin    |    Paul Bardasu    |    12 Dec 2019   •   12:25
"România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani"

S-a schimbat România în ultimii 30 ani? Trăind cu grijile de zi cu zi, poate nu ne dăm seama câte s-au întâmplat de la Revoluţie încoace. Albumul "România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani" surprinde în fotografii evenimente memorabile prin care am trecut împreună, din care unele au fost uitate. Răsfoind albumul, veţi păşi într-o lume cu parfum romantic, fascinant şi incitant.

 

Inspirat de puterea unui adevăr de diamant al concepției lui Bălcescu - „Istoria este cea dintâi carte a unei nații” - demersul Jurnalul reprezintă contribuția la rememorarea unor evenimente din ultimele decenii. Forța de convingere a imaginii întărește documentul istoric și, în multe cazuri, înlătură interpretările subiective. Am încercat să oferim nu un compendiu de istorie, ci o traversare a deceniilor cu ajutorul fotoreporterilor aflați mereu acolo unde fierbe actualitatea ce va deveni istorie.

Momentele de răscruce din istoria României sunt bornele care trasează destinele fiecărei generații. Șansa de a fi participant și implicat în evenimentele care condensează și definesc schimbarea de epocă oferă calitatea de martor; faptele, imaginile, impresiile sunt un tezaur transmis generațiilor care vin ca un izvor și o temelie de înțelepciune. Istoria clipei nu se pierde în curgerea timpului, ea se adună filă după filă, zi după zi, an după an pentru a fi înscrisă în cronica neamului.

Caută la distribuitorii de presă albumul "România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani", începând de vineri, 13 decembrie, împreună cu ziarul Jurnalul!

 

Şi surprizele continuă: în curând, Jurnalul va lansa un al doilea album care va surprinde momente inedite din anii comunismului, cu fotografii impresionante, din care multe vor fi publicate în premieră. Va rezulta o incursine fascinantă în trecut, când neajunsurile societăţii erau compensate de prietenia dintre oameni, de relaţiile de familie, de joaca nevinovată a copiilor.

 

Albumul va fi disponibil la difuzorii de presă începând de vineri, 13 decembrie, împreună cu ziarul Jurnalul

×