x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România, ţara în care mor cei mai mulţi biciclişti

România, ţara în care mor cei mai mulţi biciclişti

de Monica Cosac    |    21 Aug 2019   •   10:30
România, ţara în care mor cei mai mulţi biciclişti
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

România este ţara din Uniunea Europeană (UE) cu cei mai mulţi biciclişti decedați în accidente de circulaţie, raportat la totalul populaţiei, potrivit datelor publicate, ieri, de Eurostat. Statistica arată că, în anul 2017, ţara noastră a înregistrat 10 decese la un milion de locuitori, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de media europeană (3,9 decese la un milion de locuitori). La polul opus, se situează Cipru şi Luxemburg, cu niciun deces.

 

Datele Eurostat mai arată, de asemenea, că România este pe primul loc în UE şi la numărul pietonilor morţi în accidente rutiere. În timp ce, în ţara noastră, rata de deces în rândul pietonilor este de 37 de morţi la un milion de locuitori, în Danemarca, spre exemplu, se înregistrază doar trei decese la un milion de locuitori.

În total, numărul deceselor înregistrate în accidentele rutiere din Uniunea Europeană a fost de aproximativ 25.000, în 2017, adică 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale în 2017, urmate de decesele înregistrate în rândul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%) şi decesele care implică alte forme de transport rutier (10%).

În ţara noastră, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese în accidente rutiere. Dintre acestea, 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor.

×