x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Românii, amatori de suplimente

Românii, amatori de suplimente

de Monica Cosac    |    04 Mai 2018   •   16:41
Românii, amatori de suplimente

Consumăm tot mai multe suplimentele alimentare şi medicamente fără prescripție medicală, deşi informaţiile pe care le avem despre aceste produse sunt, de multe ori, incomplete sau incorecte. Mai mult, cadrul legislativ existent permite ca aceste informații să ajungă în forma aceasta la consumatori şi chiar la profesioniştii din domeniul sănătăţii, avertizează specialiştii.

Diversitatea tot mai mare de produse disponibile pe rafturile farmaciilor, pe de o parte, și interesul crescut al consumatorilor și pacienților pentru menținerea stării lor de sănătate, pe  de altă parte, au dus la un consum ridicat al acestor produse.

Specialiştii din domeniul Sănătăţii atrag atenţia că toate aceste produse trebuie consumate responsabil, la îndrumarea unui medic, deoarece există un volum mare de informații și, totodată, cadrul legislativ „permite ca anumite derapaje în comunicarea comercială” a acestor produse.

„Informațiile incomplete, incorecte sau înșelătoare pot avea un impact negativ asupra consumatorilor, care pot recurge la administrarea sau utilizarea de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare sau dispozitive medicale pentru îngrijire personală  în detrimentul propriei sănătăți, fie că vorbim de utilizare incorectă, fie că vorbim de utilizarea unor produse nepotrivite pentru simptomele și afecțiunile vizate sau chiar utilizarea în doze sau pe perioade de timp inadecvate”, spune Diana Mereu, Director Executiv al Asociației Române a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI). Pentru a contribui la îmbunătățirea educației pentru sănătate a românilor, RASCI a demarat campania de informare „Despre sănătate, cu responsabilitate”. Astfel că, cei care doresc să afle mai multe informaţii despre diferenţele dintre suplimente şi medicamente, spre exemplu, pot accesa site-ul www.aleginformat.ro.

 

×
Subiecte în articol: romănii amatori suplimente