x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rujeola a mai făcut o victimă. Numărul copiilor decedaţi a ajuns la 13

Rujeola a mai făcut o victimă. Numărul copiilor decedaţi a ajuns la 13

de Monica Cosac    |    11 Ian 2017   •   20:20
Rujeola a mai făcut o victimă. Numărul copiilor decedaţi a ajuns la 13
Sursa foto: praisaeng/Getty Images/iStockphoto

Un copil de doar opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cauza exactă a decesului decesului urmând să fie stabilită, însă, după efectuarea necropsiei. Bebeluşul se afla de trei săptămâni la Terapie Intensivă, cu bronhopneumonie şi insuficienţă respiratorie şi, potrivit medicilor, nu fusese vaccinat împotriva rujeolei.

Este un băieţel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă. Pentru a afla asta, se va face necropsia mâine (miercuri -n.r.) şi analizele vor fi trimise la Bucureşti pentru a determina dacă sunt viruşi în plămâni”, a spus purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

În cazul în care suspiciunea medicilor se confirmă, numărul deceselor provocate de rujeolă ar ajunge la 13. Un alt copil de un an și o lună care, de asemenea, nu fusese vaccinat, a murit duminică la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant în vestul ţării. Doar în ultimele 24 de ore, spre exemplu,14 cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în judeţul Caraş-Severin. Aici, numărul cazurilor de rujeolă a ajuns la 534, faţă de 400, cât se înregistra la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

 

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, până vineri, în ţara noastră fuseseră confirmate 2.015 cazuri de rujeolă, fiind înregistrate 11 decese din cauza acestei boli. Dintre acestea, 5 au fost în judeţul Arad, 3 în judeţul Timiş, 2 în Dolj şi 1 în Bucureşti.

×