x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social S-au deşteptat: 67% din americani au auzit de România

S-au deşteptat: 67% din americani au auzit de România

21 Noi 2018   •   13:30
S-au deşteptat: 67% din americani au auzit de România
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Mai mult de jumătate dintre americani (67%) au auzit de România, iar aproape trei sferturi (71%) au auzit de Transilvania - reiese din studiul sociologic „Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi Statele Unite ale Americii”, prezentat la Academia Română. Autorii americani ai studiului consideră aceste procente drept „o chestie fenomenală”.
„67% dintre americani au auzit de România. Mi s-a părut o chestie fenomenală. I-am întrebat ce ştiu de România sau contextul în care au auzit de România. 23% ştiu că e o ţară, ceea ce deja e o chestie, adică nu e un oraş sau ştiu eu ce. Pe gimnastică - 4%. Dacă puneam întrebarea asta în apropierea Olimpiadei de Vară, probabil procentul ar fi fost mai mare”, a declarat Brett Loyd, preşedinte şi CEO al The Polling Company. El a precizat că, potrivit cercetării sociologice, 71% dintre americani au auzit de Transilvania. 

35% dintre americani au spus că Transilvania este o regiune în România, un sfert - că este Tărâmul lui Dracula şi foarte puţini au spus că ar fi o ţară diferită sau din Ungaria (4%). „În cea mai mare parte, americanii ştiu că (Transilvania - n.r.) este un teritoriu din România sau patria lui Dracula”, a subliniat autorul studiului 

„71% dintre americani au auzit de Transilvania. Mai mulţi ştiu de Transilvania, decât de România. Şi, legat de chestiunea cu Dracula şi cu Vlad Ţepeş, o mare parte dintre americanii care au auzit de Transilvania consideră că Dracula este o invenţie hollywoodiană. Sunt o grămadă de filme şi de desene animate, de exemplu „Hotel Transilvania”. Copiii se uită, se distrează, le place. Şi, în termeni de imagine, este o percepţie romanţată, să spunem aşa, cu privire la teritoriu”, a completat Brett Loyd. 

Sondaje realizate în SUA şi România

Acesta a evidenţiat faptul că „7 din 10 americani ştiu că România este o ţară din Europa”, dar doar 35% spun că aceasta se situează în zona Mării Negre. „Când şase din zece americani nu ştiu să răspundă la asemenea întrebări, gen „România e membru NATO?”, este vorba de natura americanilor, care se concentrează mai mult pe propria lor ţară”, a completat Brett Loyd. Studiul este bazat pe două sondaje de opinie, realizate simultan în SUA şi România de companiile de cercetare sociologică The Polling Company (SUA), respectiv Inscop Research (România).

 

 

×
Subiecte în articol: americani romania