x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şah de acasă, cursuri de limbi străine şi teste Digitaliada

Şah de acasă, cursuri de limbi străine şi teste Digitaliada

de L. Budin    |    19 Mar 2020   •   11:27
Şah de acasă, cursuri de limbi străine şi teste Digitaliada

Grupul de reflecţie INACO, Asociaţia de Părinţi a Şcolii Titu Maiorescu şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP) le propun şcolarilor  site-uri educative şi recreative, pentru timpul petrecut acasă. Sub sloganul „Educaţia NU e suspendată”, elevii sunt îndemnaţi să descopere lucruri noi.

„Timpul petrecut acasă este o oportunitate de a deveni mai buni, mai veseli, de a fi propriii voștri educatori, în ritmul vostru, cu pasiunile voastre”, spun autorii minighidului. Elevii sunt îndemnaţi să deschidă cărţile din bibliotecă, să răsfoiască e-book-urile sau să acceseze platformele digitale deschise.

 

Învăţare la distanţă

Platforma educațională online Mykoolie, aprobată de Ministerul Educației Naționale ca material auxiliar corelat cu programa școlară, le este, cu siguranţă, de folos elevilor (mykoolio.com). Testele de la Digitaliada sunt disponibile pe digitaliada.ro/invatare-si-testare-online.

Pentru cei care vor să înveţe informatică şi robotică, există platforma nextlab.tech/lectii-online/, iar pasionaţii de inteligenţă artificială pot accesa elementsofai.com. Pe site-ul UNESCO (unesco.org), există soluţii de învăţare la distanţă („Distance learning solutions”).

 

Teatru radiofonic

Cei care doresc să înveţe şah sau să joace online o pot face pe hannibal.ro/antrenamente/sah-online/. Dacă vor să vizioneze filme documentare, au la dispoziţie platforma docuart.ro, iar dacă vor să asculte teatru radiofonic, pot accesa www.radio-arhive.ro/teme/teatru-radiofonic/251 sau eteatru.ro.

Pasionaţii de teatru pot deveni mici regizori sau actori, transformând, împreună cu prietenii lor şi de la distanţă, o carte recent citită într-un trailer (boovie.ro).

2.000 de ore de învățare online, din 10 domenii diferite, inclusiv pentru dezvoltare personală, sunt disponibile pe proedus.ro.

Tururi virtuale ale muzeelor se pot face pe cimec.ro, iar geografia se învaţă pe geogra.ro. O limba străină e mai accesibilă pe duolingo.com, iar activităţi creative sunt disponibile pe creatissimo.ro.

 

×