x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Premieră: sală de operaţii, închisă din cauza mizeriei

Premieră: sală de operaţii, închisă din cauza mizeriei

12 Iul 2016   •   17:21
Premieră: sală de operaţii, închisă din cauza mizeriei

Blocul operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din București  va fi suspendat, începând cu data de 18 iulie, iar pacienţii trataţi în această unitate medicală vor fi redirecţionaţi către alte spitale, a anunţat, ieri, Ministerul Sănătăţii.

Decizia a fost luată de inspectorii sanitari ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, în urma unor controale efectuate în acest spital, şi intră în vigoare la începutul săptămânii următoare pentru ca pacienții din saloane să poată fi externați până atunci.

Pentru reluarea activității în blocul operator aseptic, unitatea trebuie să facă reparații și o igienizare generală și, totodată, să depună cerere în acest sens la DSP București.

Potivit Ministerului, Inspecţia Sanitară a verificat spitalul în luna ianuarie 2016 şi a dispus efectuarea unor lucrări de reparaţii considerate necesare, precum şi igienizarea blocului operator de la etajul al 3-lea al unității, potrivit unui plan şi în termenele asumate se conducerea spitalului. Pe 28 iunie, inspectorii au făcut din nou control și au constatat că nici igienizarea, nici reparațile nu au fost efectuate, deși spitalul a cerut lunar Administrației Spitalelor fondurile necesare.

 

Pentru a putea relua operaţiile, spitalul trebuie să igienizeze nu numai blocul operator închis, ci şi saloanele, holurile de acces, sălile de pansamente şi anexele.

 

 

 

×