x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şanse noi pentru persoanele cu dizabilităţi

Şanse noi pentru persoanele cu dizabilităţi

de Theodora Şutiu    |    20 Sep 2018   •   16:45

Un centru de integrare şi consiliere pentru persoane cu dizabilități s-a deschis în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC4). Proiectul îi vizează şi pe tinerii instituționalizați şi are ca scop integrarea acestora în societate.

Mihaela Ungureanu, directorul DGASPC4, speră ca aceşti oameni să primească ajutorul de care au nevoie, având în vedere piedicile pe care le întâmpină în fiecare zi. ”Problema acestor oameni este cât se poate de complexă. Ne luptăm cu mentalitatea angajatorilor, care se tem să le dea joburi persoanelor cu dizabilități. Îi ajutăm pe fiecare să-și dea seama ce vrea și ce poate să facă, ce talent are și cum să relaționeze cu colegii”, a explicat Mihaela Ungureanu, într-un comunicat.

Direcţia de Sănătate are deja contracte cu mai multe companii dispuse să le ofere locuri de muncă. ”Prin acest serviciu, în cadrul căruia lucrează patru specialiști, am reușit să găsim deja joburi pentru 20 de persoane. Toate acestea beneficiază, în prezent, și de consiliere postangajare”, a mai spus Ungureanu.

Totodată, Primăria Sectorului 4 caută şi asistenţi maternali pentru că numărul acestora a scăzut drastic în ultimii ani din cauza controlului strict și a monitorizării făcute de autorităţi. Anunţul a fost distribuit pe pagina de Facebook a instituţiei.

 

 

×