x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şantierul primului spital de oncologie pentru copii

Şantierul primului spital de oncologie pentru copii

de Monica Cosac    |    17 Oct 2018   •   09:46
Şantierul primului spital de oncologie pentru copii

Din donații și sponsorizări de la persoane fizice și companii, Asociația Dăruiește Viață construieşte primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ieri, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, cele două co-fondatoare ale asociației, au deschis porţile şantierului din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie" din Bucureşti tuturor susţinătorilor proiectului de construcţie a Spitalului de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică.

Campania de strângere de fonduri a început în anul 2015, când fondatoarele asociației își propuneau să renoveze secția de Oncologie a Spitalului de Copii Marie Curie, așa cum făcuseră în ultimii ani și cu alte secții ale unor spitale din țară. Faptul că toţi copiii bolnavi de cancer internaţi în saloanele Secției de Oncologie, precum și părinții lor, foloseau o singură toaletă și un singur duș, aflate la capătul holului, le-a determinat să demareze constuirea unui spital nou. În prezent, fundația noului spital și buncărul pentru radioterapie sunt aproape gata, iar proiectul iniţial va fi extins cu un bloc operator nou şi secţii de anestezie şi terapie intesivă, chirurgie şi neurochirugie.

În doi ani, peste 200.000 de donatori şi peste 1.500 de companii s-au alăturat demersului, contribuind cu opt milioane de euro, „cât era prevăzut bugetul proiectului iniţial”.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: spital oncologic copil