x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şase copii cu suspiciune de a avea rujeolă şi un caz confirmat, în Galați

Şase copii cu suspiciune de a avea rujeolă şi un caz confirmat, în Galați

01 Iun 2017   •   18:06
Şase copii cu suspiciune de a avea rujeolă şi un caz confirmat, în Galați
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat joi că la Spitalul de Boli Infecţioase "Cuvioasa Parascheva" se află internat un copil, diagnosticat cu rujeolă, dar în judeţ mai există şi şase copii cu suspiciune de a avea această boală. 

Potrivit sursei citate, niciunul dintre cei şapte copii - nici cei cu suspiciune şi nici cel confirmat, cu rujeolă -, nu a fost vaccinat. 

Reprezentantul DSP Galaţi a mai spus că la nivelul judeţului există disponibile doze de vaccin împotriva rujeolei. 

Miercuri, a fost înregistrat şi primul caz de deces din judeţul Galaţi din cauza rujeolei la un sugar de cinci luni din municipiul Tecuci, care a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

''A fost o complicaţie a rujeolei, prin bronhopneumonie, la un copil în vârstă de 5 luni, din judeţul Galaţi. Ceilalţi doi copii care au murit până acum la Iaşi erau din judeţul Vaslui. Acest copil a fost adus în urmă cu cinci zile, la Terapia Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. La internare, avea insuficienţă respiratorie acută, care nu a putut fi rezolvată, deşi s-au efectuat toate manevrele şi tehnicile de Terapie Intensivă. Copilul era nevaccinat pentru că nu avea vârsta de vaccinare. El era născut dintr-o mamă nevaccinată'', a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'' din Iaşi, Carmen Dorobăţ. AGERPRES

×