x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şase români infectați cu noul coronavirus

Şase români infectați cu noul coronavirus

de Monica Cosac    |    05 Mar 2020   •   13:45
Şase români infectați cu noul coronavirus

Şase cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate în România, până ieri, după ce alte două persoane dintre cele care se aflau în autoizolare la domiciliu au ieşit pozitive la testele efectuate de autorităţi. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, nepotul bărbatului confirmat marți, în Timișoara, şi un bărbat de 71 de ani din Suceava, care se întorsese din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie.

 

Al cincilea caz de coronavirus, copilul în vârstă de 16 ani din Timișoara, devine, astfel, primul pacient minor din România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. „Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri (marți - n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara”, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Pe de altă parte, rezultatele probelor luate ieri de la timişoreanul de 47 de ani sunt negative și urmează, conform procedurii, un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat, au mai spus reprezentanții Grupului amintit mai sus.

Primul vârstnic cu Covid-19

Tot ieri fost confirmat al şaselea caz de infectare cu coronavirus din România, la o persoană de 71 de ani din Suceava, care, potrivit şefului DSU, Raed Arafat, urma să fie transferat la spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„În această după amiază (n.r. - miercuri), s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Secția de Boli Infecțioase cu febră și frison, unde a rămas internat”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică, precizând că „s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”. Bărbatul s-a întors în ţară cu un autocar.

Suspect din Paşcani

Un alt bărbat în vârstă de 72 de ani din zona municipiului Paşcani, care s-a întors recent din Italia, este suspect de infectare cu coronavirus, prezentând simptome specific, şi aseară urma să fie adus la  Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi la pentru investigaţii medicale.

La nivel național, sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul, iar alte peste 10.000 sunt izolate la domiciliu și sub monitorizare medicală.

„Când ne batem jos de natură, să nu ne mirăm de ce ni se întâmplă”

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Primele cinci termoscannere destinate aeroporturilor, care vor fi utilizate la depistarea simptomelor noului coronavirus, vor sosi în România până la finele acestei săptămâni, a declarat, ieri, Lucian Bode, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus