x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR - Hexi Pharma și-a oprit producția

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR - Hexi Pharma și-a oprit producția

28 Apr 2016   •   16:36
SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR - Hexi Pharma și-a oprit producția
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Hexi Pharma anunţă că va colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor pe care îi produce şi precizează că a demarat o anchetă şi a închis producţia şi distribuţia.

"Solicităm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele şi chiar suntem dispuşi să suportăm noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariţia acestei situaţii. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorităţi şi mass-media, s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de companie.

Aceasta se declară sigură de eficacitate şi afirmă că suportă contravaloarea analizelor. "Cea mai bună soluţie este oprirea producţiei şi verificarea tuturor substanţelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiză foarte amănunţită a tuturor concentraţiilor şi eficienţei produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor produşi de către noi şi vom oferi acces la toate informaţiile de care acestea au nevoie", susţine Dan Condrea, deţinător Hexi.

Hexi Pharma mai menţionează că nu a avut niciun moment intenţia de a acţiona împotriva pacienţilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene.

"Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credinţă faţă de utilizatorul final şi activează într-o piaţă liberă, în care calitatea şi preţul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate", se mai arată în comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din spitale.

Potrivit MS, controalele mixte dispuse de ministrul Sănătăţii se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.

"Odată cu apariţia în spaţiul mediatic a problemelor legate de situaţia biocidelor, ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică. Precizăm faptul că aceste controale se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General", precizează un comunicat al MS remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, în cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienţei acestora.

×
Subiecte în articol: hexi pharma scandalul dezinfectantilor