x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Scandalul RCA. Transportatorii vor protesta, joi, cu 5.000 de autovehicule în Piaţa Victoriei

Scandalul RCA. Transportatorii vor protesta, joi, cu 5.000 de autovehicule în Piaţa Victoriei

13 Sep 2016   •   12:00
Scandalul RCA. Transportatorii vor protesta, joi, cu 5.000 de autovehicule în Piaţa Victoriei

Transportatorii vor protesta joi cu 5.000 de autovehicule în faţa Guvernului României în urma creşterii tarifelor RCA, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii patronatelor din sector.


"Am sperat că Ordonanţa de Urgenţă va cuprinde acest nou principiu şi această modificare, amendamente pe care le-am făcut legate de tariful de referinţă. Astăzi (marţi - n.r.), la întâlnirea pe care am avut-o dimineaţă cu domnul vicepremier Dâncu (Vasile Dâncu - n.r.) şi cu domnul Borc (Costin Borc, vicepremier şi ministrul Economiei - n.r.), în urma discuţiilor s-a concluzionat că mâine (miercuri - n.r.) la ora 8:00 să ne întâlnim la Guvern cu Consiliul Concurenţei pentru a discuta forma pe care trebuie să o ia în Ordonanţa de Urgenţă articolul privind tariful de referinţă. Totodată, punctul principal pe care l-am solicitat astăzi la care Guvernul nu are soluţie este legat de îngheţarea tarifelor la nivelul celor prezentate în raportul Milliman", a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a precizat că transportatorii aşteaptă să vadă miercuri Ordonanţa de Guvern modificată.

"Ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas înapoi până nu vedem mâine (miercuri - n.r.) Ordonanţa de Urgenţă. Suntem pregătiţi în peste 20 de oraşe din ţară unde am depus cereri de protest, inclusiv în Bucureşti. În Bucureşti ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern şi Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată ţara vor fi 100.000 de maşini", a precizat reprezentantul COTAR. AGERPRES

×