x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şcoală din Brăila, infestată cu TBC

Şcoală din Brăila, infestată cu TBC

23 Mai 2019   •   18:30
Şcoală din Brăila, infestată cu TBC
Sursa foto: Medioimages/Photodisc/Getty Images

Un elev de clasa a VII-a de la o şcoală din Brăila a fost diagnosticat cu TBC, iar medicii vorbesc deja despre alt copil infectat. Acesta este al doilea caz de tuberculoză din ultima lună în aceeaşi unitate de învăţământ.

 

În prezent, tânărul este internat la Spitalul Judeţean din Brăila, la secţia de Boli Infecţioase: „Monitorizăm situaţia, dar măsuri poate lua Direcţia de Sănătate Publică. Primul caz a fost în 22 aprilie, al doilea caz a apărut în 20 mai, şi astăzi se vorbeşte de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev şi el la şcoala din Brăila”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Brăila.

 

Au aflat târziu

Profesorii şi elevii au aflat despre boala colegului lor săptămâna aceasta: „Aşa este, avem un caz de TBC confirmat chiar ieri de medici, dar mai sunt şi câteva suspiciuni. Băiatul lipseşte de la şcoală de vreo două săptămâni, dar înţeleg că abia acum s-a descoperit ce are. Nu ştim cum a contractat virusul şi tocmai de aceea, la nivelul şcolii, se va declanşa o anchetă epidemiologică care va viza întreg colectivul. Circa 120 de elevi şi 30 de profesori vor fi testaţi”, a declarat, pentru Obiectiv-Vocea Brăilei, directorul unităţii de învăţământ.

 

Surse apropiate anchetei spun că în şcoală există mai multe suspiciuni de TBC, ceea ce ar putea duce la instituirea carantinei şi suspendarea cursurilor.

 

 

×