x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Se pregătesc legi anti-bullying la școală și la serviciu

Se pregătesc legi anti-bullying la școală și la serviciu

23 Mai 2018   •   16:54
Se pregătesc legi anti-bullying la școală și la serviciu
Sursa foto: bodnarchuk/Getty Images/iStockphoto

Deputaţii PSD Andrei Pop şi Petre Florin Manole au anunţat ieri că au depus în Parlament două propuneri legislative de modificare și completare a  Legii Educaţiei şi respectiv a Codului muncii pentru a defini, a preveni şi a interzice violenţa psihologică - bullying-ul - în spaţiile destinate educaţiei, formării profesionale şi muncii.

„Am preluat o temă care a ridicat semne de întrebare şi o reală necesitate în cadrul societăţii, a existat o dezbatere reală şi deschisă cu toţi factorii implicaţi, am preluat toate părţile, am studiat care sunt cauzele şi efectele şi am încercat să le introducem în partea de iniţiativă legislativă, astfel încât partea de prevenire şi tratare a efectelor să fie concretă şi realizabilă”, a declarat Andrei Pop, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament. „Există o serie întreagă de noi definiţii pe care dorim să le introducem în Codul muncii şi bineînţeles şi sancţiuni. (...) Dreptul la demnitate trebuie protejat şi cea mai bună protecţie este prin sancţionare a celui care lezează dreptul la demnitate al colegilor de muncă, al angajaţilor şi aşa mai departe", a adăugat Petre Florin Manole.

Întâlnirile de lucru între reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, ONG-urilor, psihologi şi experţi în gestionarea fenomenului de bullying au fost demarate ca urmare a statisticilor îngrijorătoare. România se situează pe locul 3 în ceea ce priveşte bullying-ul în clasamentul celor 42 de ţări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Un studiu sociologic efectuat la nivel naţional și prezentat de „Salvați Copiii” arată că unul din 4 copii este umilit în mod repetat la şcoală în faţa colegilor, unul din 6 copii era bătut în mod repetat în şcoală, 7 din 10 copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar.

 

 

×
Subiecte în articol: legi anti-bullying la școală