x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UPDATE Se reiau internările la Maternitatea Giuleşti. Anunţ al Ministrului Sănătăţii

UPDATE Se reiau internările la Maternitatea Giuleşti. Anunţ al Ministrului Sănătăţii

18 Dec 2018   •   13:18
UPDATE Se reiau internările la Maternitatea Giuleşti. Anunţ al Ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că internările în Maternitatea Giuleşti vor fi reluate vineri.
Potrivit acesteia, rezultatele preliminare ale investigaţiilor arată că "nu sunt probleme".
"Începând de vineri în Maternitatea Giuleşti se vor relua internările. Este vineri pentru că am decis să prelevăm 75 de probe. Au fost evaluate şi analizate până în acest moment 64. Avem rezultatele preliminare, dar aşteptăm rezultatul final al diferenţei de probe. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme", a declarat Sorina Pintea într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Sănătăţii.
Controlul Direcţiei de Sănătate Publică teoretic s-a încheiat, decizia inspectorilor a fost să amendeze personalul medical din această unitate şi să amendeze unitatea sanitară cu 10.000 de lei.
"S-a luat decizia amendării medicului şef de secţie de la neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendarea asistentei şefe de la secţia neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea asistentei şefe de la sala de naşteri cu 1.000 de lei, amendarea asistentei şefe de la Obstetrică-Ginecologie 1, amendarea medicului epidemiolog al spitalului, amendarea medicului şef de laborator, amendarea coordonatorului activităţii în relaţia cu mediul şi a şefului de la spălătorie", a spus ministrul.
Pintea a precizat că Ministerul Sănătăţii va propune modificarea ordinului 857/2011 în sensul de a se majora amenzile.
"De exemplu, asistenta şefă de la neonatologie a primit o amendă de 1.000 de lei, pentru nerespectarea precauţiilor standard şi specifice , precum şi a protocoalelor de lucru, cuantumul acestei amenzi propunerea noastră va fi la 5.000 de lei. Măsurile de coerciţie vor fi drastice, amenzile sunt din 2011, e cazul să le actualizăm şi noi", a explicat ministrul. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti Sorina Pintea