x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Secretar de stat pentru medicamente

Secretar de stat pentru medicamente

de Monica Cosac    |    22 Iul 2016   •   15:35
Secretar de stat pentru medicamente
Sursa foto: limpido/Getty Images/iStockphoto

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a mărit echipa cu un nou specialist, dedicat problemei medicamentelor.

Ioana Ursu a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății cu atribuții principale în politica medicamentului, pe baza experienţei de “peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice și în elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor”.

“La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice”, se arată într-un comunicat al ministerului, potrivit căruia decretul de numire a Ioanei Ursu în funcție a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Noul secretar de stat are 33 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca. Are, de asemenea, diplome de master în Științe Politice la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris și în Politici Internaționale de Sănătate la London School of Economics din Londra.

De-a lungul carierei desfășurate în Marea Britanie și Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra și fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre alții, cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Potrivit ministrului Sănătăţii, printre priorităţile sale se numără asigurarea accesului pacienților la medicamente și reforma sectorului politicilor de sănătate

×
Subiecte în articol: medicamente secretar de stat