x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Servicii stomatologice de urgenţă şi o masă caldă

Servicii stomatologice de urgenţă şi o masă caldă

de L.Budin    |    24 Mar 2020   •   18:00
Servicii stomatologice de urgenţă şi o masă caldă

Ieri a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, publicul şi reprezentanţii mass-media neavând acces la lucrări, din cauza pandemiei. Printre altele, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenţei stomatologice în regim de urgenţă şi cel care asigură persoanelor vulnerabile o masă caldă pe zi.

 

O decizie luată ieri a fost aceea de a oferi o masă caldă pe zi persoanelor fără adăpost, celor vârstnice sau cu handicap, familiilor monoparentale sau celor cu venit minim pe economie. Serviciile sunt oferite la Cantina Socială Griviţa din Sectorul 1, aceasta fiind deschisă non-stop. Cei în cauză trebuie să dea un telefon la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, pentru programare.

 

Aparat de dializă pentru infectaţi

Pentru că asistenţa stomatologică nu mai poate fi asigurată în cabinetele şcolare şi universitare, aceasta va fi disponibilă, gratuit, în cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu” sau într-o altă unitate medicală corespunzătoare. Cadrele medicale urmează a fi dotate cu echipament de protecţie adecvat. Finanţarea acestor servicii se va face din bugetul local al Municipiului Bucureşti, iar de ele vor beneficia gratuit nu doar elevii şi studenţii, ci şi bucureştenii de orice vârstă.

Tot ieri, Primăria Capitalei a fost desemnată să achiziţioneze un aparat de dializă pentru Spitalul clinic „Victor Babeş”, destinat bolnavilor de COVID-19 cu insuficienţă renală.

 

 

 

×