x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Simona Halep, Cavaler la Palatul Cotroceni

Simona Halep, Cavaler la Palatul Cotroceni

de Theodora Şutiu    |    31 Iul 2019   •   11:56
Simona Halep, Cavaler la Palatul Cotroceni

Simona Halep a fost decorată, marți, de preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler, drept recompensă pentru câştigarea turneului de la Wimbledon, dar şi pentru performanţele de excepţie în tenis. „Când spui Halep, spui România, şi când spui România, spui Simona Halep”, a declarat şeful statului, în cadrul ceremoniei.

La rândul său, Simona Halep a mărturisit, vizibil emoţionată, că a fost mai greu pentru ea să participe la ceremonia oficiată de preşedintele ţării decât să lupte cu Serena Williams pe iarba londoneză. „Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi să câştig cât mai multe trofee, ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii şi sper să aibă ocazia şi condiţii cât mai bune, ca să avem cât mai mulţi campioni în viitor. Vă mulţumesc din nou şi sunt destul de emoţionată, este mai greu decât finala de la Wimbledon, mulţumesc frumos”, a declarat constăţeanca.

55 de minute

În cadrul ceremoniei de la Cotroceni, preşedintele Iohannis a felicitat-o pe Halep pentru că a scris istorie pentru România. „Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a pregătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu”.

„Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc”, a spus Klaus Iohannis

 

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep