x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Simularea Evaluării Naţionale: Elevii de clasa a VIII-a susţin marţi proba la matematică

Simularea Evaluării Naţionale: Elevii de clasa a VIII-a susţin marţi proba la matematică

23 Feb 2016   •   09:02
Simularea Evaluării Naţionale: Elevii de clasa a VIII-a susţin marţi proba la matematică
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Aproximativ 188.000 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine, marţi, cea de a doua probă a simulării Evaluării Naţionale - la matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri, proba la Limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi comunicate în data de 4 martie.

Potrivit metodologiei, notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului.

Totodată, în urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Acestea sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin evaluarea, unul dintre ei fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional. AGERPRES

×