x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Situaţie incredibilă la Cluj. O elevă a fost trimisă de instanţă să dea Bacul

Situaţie incredibilă la Cluj. O elevă a fost trimisă de instanţă să dea Bacul

de Theodora Şutiu    |    06 Iul 2018   •   12:17
Situaţie incredibilă la Cluj. O elevă a fost trimisă de instanţă să dea Bacul
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

O absolventă de liceu a fost obligată de instanţă, în urma unei decizii luate de Tribunalul Cluj să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din 2018, dar nu a reuşit să ia examenul. Condamnata nici nu a atacat sentinţa cu apel, dar nici nu a pus burta pe carte aşa cum i se ceruse.

Potrivit Cluj Just eleva a primit 1 an, 3 luni și 18 zile de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar şi  „să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de Bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen”.

Adolescenta furase cardul profesoarei sale căruia îi ştia PIN-ul, deoarece în trecut mai scosese bani de pe card cu permisiunea cadrului didactic. A scos 990 de lei din cont, dar a fost prinsă la mall.

Judecătorul care s-a ocupat de caz a explicat motivarea cu privire la sancţiunile aplicate inculpatei:" Tribunalul a constatat că fiecare din cele două infracţiuni comise sunt sancţiuni care se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Având în vedere că inculpata şi-a recunoscut fapta, limitele de pedeapsă se reduc cu o treime, adică  închiosoare de la patru ani şi opt luni, la un an şi patru luni".

Şi pentru că a terminat 12 clase şi apoi s-a angajat ca muncitor, Tribunalul a decis că această faptă a fost un accident în viaţa tinerei din Cluj, şi o va reţine drept circumastaţă atenuantă. Ca urmare , limita minimă special a pedepsei arătate mai sus va fi redusă la 11 luni şi 20 de zile pentru fiecare infracţiune.  De asemenea adolescenta va fi obligată de instanţă să îşi încerce norocul la Bac în sesiunea din toamnă.

Adolescenta a fost condamnată pentru infracţiunile de accees ilegal la sistemul informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în scop fraudulos

×
Subiecte în articol: eleva obligata instanţa bacalaureat