x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Soarta Sorinei, în mâinile Judecătoriei Severin

Soarta Sorinei, în mâinile Judecătoriei Severin

de Theodora Şutiu    |    26 Iun 2019   •   09:25
Soarta Sorinei, în mâinile Judecătoriei Severin

Judecătoria Drobeta-Turnu Severin este cea care va decide dacă Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă, luată cu mascaţii de la asistenţii maternali, va putea să părăsească ţara împreună cu familia sa adoptivă care locuieşte în SUA.

Tribunalul Mehedinţi a înregistrat solicitarea Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie de a da o ordonanţă preşedinţială în acest caz, apoi şi-a declinat competenţa: „ Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se va relua circuitul acestei ordonanţe la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin”, a declarat Adrian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului.

Decizia lui Licu

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a trimis luni o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani, şi una Curţii de Apel Craiova, prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei. În urma acestei decizii, părinţii adoptivi ai Sorinei i-au trimis procurorului Licu o scrisoare deschisă prin care cer strămutarea procesului de adopţie departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”. Conform  art. 141, alin 2, Cod de Procedură Civilă, strămutarea se poate face doar cu acordul procurorului general. 

×