x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Soluţii de casă pentru toalete curate şi parfumate

Soluţii de casă pentru toalete curate şi parfumate

03 Dec 2019   •   20:10
Soluţii de casă pentru toalete curate şi parfumate

Dacă nu ai încredere în produsele chimice din comerţ, poţi să obţii pastile biodegradabile cu efect detartrant şi de parfumare a vasului de toaletă, din ingrediente la îndemână.

 

Pentru a obţine o pastă cu efect detartrant, ai nevoie de 180 g bicarbonat de sodiu, 100 g acid citric pur (sub formă lichidă, se găseşte la supermarket), o jumătate de linguriţă de oţet alb, o lingură de apă oxigenată, 15-20 de picături de ulei esenţial parfumat, la alegere (lavandă, portocală, lămâie, eucalipt ş.a.m.d.). Mai ai nevoie de o placă de tip tocător, din plastic, şi de hârtie de copt. Ţine la îndemână un vas de plastic sau din inox şi un păhărel (eventual, de unică folosinţă), pe care nu le foloseşti în bucătărie. Ai nevoie şi de ochelari de protecţie.

În vas, toarnă bicarbonatul pudră - compus care, se ştie, are efect dezinfectant şi neutralizează în mod natural mirosurile neplăcute. Adaugă treptat acidul citric în amestec, având grijă să nu sară stropi.
În păhărel, amestecă oţetul alb cu apa oxigenată, apoi picură treptat şi cu grijă soluţia în mixul de bicarbonat şi acid citric. Picură apoi uleiul esenţial şi amestecă delicat.

Cu o linguriţă din plastic, ia din amestec şi formează pastile, pe care le laşi pe tocătorul acoperit cu hârtie de copt. După ce ai format toate pastilele, pulverizează-le cu un amestec de apă şi oţet alb, în părţi egale. Lasă pastilele să se usuce peste noapte, apoi depozitează-le într-un borcan închis ermetic şi etichetat (ca să nu îi confunde cineva conţinutul cu bomboane comestibile!).

 

De fiecare dată când simţi mirosuri neplăcute în baie, adaugă o pastilă în cuva vasului de toaletă, după ce ai tras apa. Recipientul cu pastile nu trebuie să fie la îndemâna copiilor.

 

Curăţenie cu acid citric

Acidul citric pur, sub formă lichidă, este un detartrant ecologic şi biodegradabil. Înlătură eficient murdăria, calcarul şi rugina din baie. Când îl manipulezi, foloseşte mănuşi şi ochelari de protecţie - ca să nu-ţi sară stropi în ochi. Adaugă 4 linguri de acid într-o jumătate de litru de apă caldă şi varsă în vasul de toaletă. Freacă zonele cu tartru cu peria de WC. Lasă să acţioneze măcar o oră.

 

 

 

 

×