x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sorina Pintea: Nu propunem să tăiem paturi în spitale; am propus acelaşi număr ca acum 3 ani

Sorina Pintea: Nu propunem să tăiem paturi în spitale; am propus acelaşi număr ca acum 3 ani

06 Mar 2019   •   17:22
Sorina Pintea: Nu propunem să tăiem paturi în spitale; am propus acelaşi număr ca acum 3 ani

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Piatra-Neamţ, că nu se pune problema desfiinţării unui număr de paturi din spitale, ci se va face o redistribuire a acestora în funcţie de nevoile fiecărei secţii. 

Sorina Pintea a precizat că numărul de paturi din spitale este stabilit la fiecare 3 ani, iar Ministerul Sănătăţii a propus, anul acesta, acelaşi număr de paturi ca acum 3 ani. 

"Ministerul Sănătăţii nu face nicio propunere de tăieri de paturi. Odată la 3 ani se aprobă planul naţional de paturi, care trebuie să fie finanţat. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a propus acelaşi număr de paturi ca acum trei ani şi care va fi valabil încă trei ani de zile. (...) La unele spitale vom face redistribuiri, adică de la o secţie la alta. Un spital are 30 de paturi de chirurgie şi un indice de utilizare de 50 la sută. Asta înseamnă că, 15 zile pe lună, secţia este goală, ceea ce nu este în regulă. Pe de altă parte, la medicină internă, gradul de ocupare este peste sută la sută. Deci redistribuim paturi de la chirurgie la medicină internă", a declarat Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătăţii a adăugat că doreşte ca fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, iar acest lucru se poate realiza dacă are medicamente, materiale sanitare şi medici care să îl trateze, dar fără o finanţare corespunzătoare nu se pot realiza aceste lucruri. 

"Cred că astăzi s-a înţeles exact ceea ce se doreşte şi nu există nici măcar în gând problema tăierii paturilor, ci a redistribuirii acestora corespunzător nevoii de servicii medicale", a adăugat Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la Piatra-Neamţ cu toţi managerii de spitale din judeţul Neamţ şi primarii localităţilor care finanţează spitale, cu care a discutat despre master-planul pe sănătate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea