x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sorina Pintea: „O grevă nu este de bun augur”

Sorina Pintea: „O grevă nu este de bun augur”

de Monica Cosac    |    03 Mai 2018   •   11:50
Sorina Pintea: „O grevă nu este de bun augur”
Sursa foto: Karina Knapek

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar, pentru a discuta despre scăderile salariale apărute în urma aplicării Legii salarizării. Negocierile nu s-au soldat însă cu vreo soluţie, astfel că programul de proteste anunţat de sindicatele din Sănătate - grevă de avertisment de două ore pe 7 mai și grevă generală pe 11 mai - rămâne valabil deocamdată, a anunțat Leonard Bărăscu, președintele Sanitas.

După întâlnirea cu sindicaliştii, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va prezenta premierului Viorica Dăncilă propunerile acestora. „Este vorba despre nişte propuneri pe care sindicatele le-au făcut pentru a rezolva problemele salarizării din acest an, propuneri pe care o să le prezint doamnei prim-ministru în cursul zilei de astăzi (n.r. - miercuri). Propunerile sunt aproximativ aceleaşi care au fost făcute după mitingul din Piaţa Victoriei”, a afirmat Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătăţii, o grevă în sistem nu este de „bun augur”: „Pe noi ne interesează să rezolvăm problema, nu să avem grevă în sistem, pacientul trebuie îngrijit. Cred că o grevă în acest moment nu este de bun augur. Pe de altă parte, una dintre solicitările sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind contractul colectiv de muncă este ca şi rezolvată, în sensul că vom demara aceste negocieri”.

De partea cealaltă, sindicatele din sănătate îşi menţin decizia de a declanşa greva generală în sistemul medical pe 11 mai. „Esenţa este că trebuie să ajungem la modificarea legii, pentru că nu putem să facem ceea ce ne-am propus fără această modificare a legii”, a spus Leonard Bărăscu, președintele Sanitas.

35.000 de semnături au fost strânse până acum pentru susţinerea grevei, însă liderul Sanitas crede că numărul acestora va ajunge la peste 50.000.

 

×
Subiecte în articol: sorina pintea greva sistem sanitar