x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sorina rămâne cu părinţii adoptivi

Sorina rămâne cu părinţii adoptivi

de Theodora Şutiu    |    12 Iul 2019   •   08:24
Sorina rămâne cu  părinţii adoptivi

Cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel Craiova la mai puţin de două ore de la începerea şedinţei. Astfel, adopţia rămâne valabilă. Decizia este definitivă.

Procurorul general, Bogdan Licu, ceruse Curţii de Apel Craiova să revizuiască decizia civilă, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale, „solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate și suspendarea executării acestei hotărâri”.

Nu renunţă la luptă

Avocatul familiei a declarat că, deşi în această cauză nu se mai poate face nimic, familia Şărămăt, cei care au crescut-o pe Sorina, nu renunţă la luptă. Ei cer Tribunalului Dolj anularea adopţiei, proces în care s-a fixat termen de judecată 27 iulie: „Este inadmisibil ce s-a întâmplat astăzi şi la Craiova, dar şi la Bucureşti. Trăim într-o ţară în care hotărârile judecătoreşti se dau prin falsuri, înşelăciuni. Nimeni nu se gândeşte că e în joc soarta unui copil“, a declarat Adelina, fiica asistente maternale.

Sorina, în vârstă de 8 ani, a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia Aramă, în baza unui mandat de percheziţie, după ce fusese infiată de o familie de români care locuieşte la New York. Acest caz a generat un val de nemulțumiri legat de modul de intervenție, fetița fiind luată împotriva voinței ei.

 

În 20 iulie, Judecătoria Slatina ar urma să judece solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru a-i interzice Sorinei să plece din țară.

 

Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

 

×