x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalele ar putea fi redeschise

Spitalele ar putea fi redeschise

de Monica Cosac    |    11 Iun 2020   •   10:11
Spitalele ar putea fi redeschise

După ce au deschis terasele și plajele și au anunțat și deschiderea mall-urilor și a sălilor de sport, guvernanții iau în calcul și redeschiderea spitalelor. Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, ieri, că a cerut direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația în spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2, pentru reluarea internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

„Am cerut astăzi (ieri – n.r.) direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a precizat că primește semnale din partea pacienților neinfectați Covid-19 care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. „Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a mai spus Tătaru.

În ultimele săptămâni, organizațiile de pacienți au semnalat public, de nenumărate ori, faptul că pacienții non-COVID nu primesc asistența medicală necesară, însă apelurile lor pentru redeschiderea spitalelor au fost ignorate. 

 

 

×
Subiecte în articol: spitale redeschise