x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalul „Poiana Mare” primeşte statut de maximă siguranţă

Spitalul „Poiana Mare” primeşte statut de maximă siguranţă

de Monica Cosac    |    03 Sep 2019   •   09:34
Spitalul „Poiana Mare” primeşte statut de maximă siguranţă

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va reda statutul de maximă siguranţă Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din judeţul Dolj, pentru acest lucru fiind necesare investiţii. Potrivit ministrului Sorina Pintea, care a vizitat, ieri, unitatea medicală, urmează să fie alocată suma de 2 milioane de lei pentru reparaţii.

„În România, sunt doar 4 spitale de maximă siguranţă, insuficient pentru nevoile actuale. «Poiana Mare» a mai avut acest statut şi intenţionăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiţii în infrastructură şi suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperişurilor a patru pavilioane pentru care există deja licitaţii organizate si aşteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranţă, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri, în care vor putea fi primiţi pacienţii pe Cod Penal”, a declarat Sorina Pintea, după ce a vizitat unitatea medicală.

Ministrul Sănătății mai spune că la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare sunt respectate condițiile de siguranță ale pacienților și ale personalului medical, mai mult ca în alte unități similare. „Mă întorc în noiembrie, pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar și pentru o întâlnire regională cu toți cei implicați în domeniu”, a precizat Pintea.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare