x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Suspiciuni de fraudă în Programul Tomata

Suspiciuni de fraudă în Programul Tomata

06 Mar 2020   •   19:00
Suspiciuni de fraudă în Programul Tomata

Corpul de control al ministrului Agriculturii a fost sesizat pentru a derula o acţiune de control la Direcţia Agricolă Judeţeană Olt, cu privire la modul în care au fost alocaţi şi direcţionaţi banii din Programul Tomata 2019.

Prejudiciul s-ar ridica la 195.000 de euro, adică 65 de dosare înmulţit cu 3.000 de euro, cât reprezintă subvenţia, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. „Am cerut să se facă verificări. Este vorba despre aproximativ 70 de dosare cu suspiciuni de fraudă”, a declarat directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, cotidianului local Gazeta Nouă. Un angajat al Direcţiei a semnalat că semnătura sa apare pe mai multe dosare ale fermierilor din Grădinari, Pleşoiu, Strejeşti, Tia Mare, Rusăneşti şi Cilieni, deşi nu avea ce căuta acolo. 

Programul Tomata, derulat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) constă în acordarea unui ajutor de minimis pentru susţinerea cultivării tomatelor în spaţii protejate. Resursele financiare pe anul trecut au însumat, la nivel naţional, 50 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Programul Tomata frauda