x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şuteu: Campania pentru 'Cuminţenia Pământului' - un succes; nu a fost făcută pentru imagine

Şuteu: Campania pentru 'Cuminţenia Pământului' - un succes; nu a fost făcută pentru imagine

31 Aug 2016   •   23:10
Şuteu: Campania pentru 'Cuminţenia Pământului' - un succes; nu a fost făcută pentru imagine
Sursa foto: FOTO: Adrian Manolache

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat miercuri seară că, în opinia sa, campania de donaţii pentru achiziţionarea operei 'Cuminţenia Pământului' a lui Constantin Brâncuşi este deja 'un succes', pe de o parte pentru că, într-o perioadă scurtă de timp, s-au strâns aproape 700.000 de euro, iar pe de altă parte, pentru că a generat în spaţiul public o dezbatere despre identitate şi cultură.

Corina Şuteu a declarat, la Realitatea TV, că a dedicat foarte mult timp acestei campanii şi că se aşteaptă ca aceasta 'să meargă bine' în continuare, menţionând, printre altele, că televiziunea publică va organiza un teledon în data de 18 septembrie, iar mai multe companii sunt dispuse să sprijine achiziţionarea operei.

Potrivit ministrului, campania de subscripţie publică se va încheia la sfârşitul lunii septembrie, iar banii vor trebui achitaţi până la sfârşitul lunii octombrie.

Şuteu a subliniat că preţul de achiziţie a fost stabilit în urma 'negocierilor de bună credinţă' purtate între proprietarii lucrării şi reprezentanţii Ministerului Culturii, înainte ca ea să preia acest portofoliu.

Ea a mai adăugat că această campanie nu a fost făcută 'pentru imagine', ci a pornit din convingere şi din dorinţa premierului Dacian Cioloş de a afla cum se poziţionează populaţia din România faţă de o asemenea 'provocare neobişnuită'.

"'Cuminţenia Pământului' a declanşat o dezbatere extrem de importantă în societatea românească, o dezbatere despre identitatea noastră culturală, (...) despre modul de raportate la actul cultural. 'Cuminţenia Pământului', după părerea mea, este deja un succes", a spus Şuteu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului corina suteu