x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Taximetriştii, din nou în stradă

Taximetriştii, din nou în stradă

de Monica Cosac    |    19 Iun 2019   •   09:28
Taximetriştii, din nou în stradă
Sursa foto: Victor Stroe

Peste 600 de taximetrişti au protestat din nou, ieri, în Piața Constituției din Capitală, pentru a patra oară în acest an, nemulţumiţi de proiectul de lege care ar urma să reglementeze transportul alternativ.

Reprezentanţii companiilor de taxi susţin că acesta ar reprezenta o formă mascată de a face concurenţă neloială taximetriştilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare, şi cer  ca proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru legalizarea aşa-numitului „ridesharing” să fie retras din dezbatere publică.

„Proiectul de lege pentru care au făcut lobby companiile care pretind că fac «ridesharing» sau că «revoluționează» transportul de persoane, prin încălcarea legilor va genera discriminări grave și nelegale, deși mai mulți miniștri au promis că nu vor lăsa să se întâmple acest lucru. Practic, aceeași activitate – cea de transport rutier de persoane, în regim de taxi - se dorește a fi reglementată prin două legi diferite: una pentru cei cu mașini galbene, inscripționate, care-i obligă pe taximetriști să respecte foarte multe reguli și să plătească multe taxe, iar cealaltă pentru oricine vrea să facă aceeași activitate, dar fără niciun fel de restricție, nici măcar din punct de vedere al fiscalizării”, arată reprezentanţii COTAR.

Protestul a fost organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), în intervalul orar 9:00 – 15:00. )

Pe de altă parte, una dintre companiile care fac ridesharing a anunțat că dă în judecată COTAR

 

 

×
Subiecte în articol: protest taximetristi