x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Terapie cu protoni pentru bolnavii de cancer

Terapie cu protoni pentru bolnavii de cancer

de Monica Cosac    |    07 Mar 2019   •   10:22
Terapie cu protoni pentru bolnavii de cancer

Radioterapia cu protoni este o terapie revoluționară de tratare a cancerului, iar un Centru medical unde se vor desfășura astfel de terapii va fi deschis la București. Proiect va fi realizat în parteneriat cu companii din Japonia şi reprezintă o premieră pentru sud-estul Europei, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul general Capitalei, Gabriela Firea, şi reprezentanţii Companiei japoneze Itochu Corporation au semnat, ieri, la sediul Primariei Municipiului Bucureşti documentele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate al Centrului de Terapie cu Protoni. Acest proiect va fi realizat in parteneriat cu institutii publice din Japonia si reprezinta o premiera pentru sud-estul Europei.

„Este vorba despre o procedură medicală revoluționară, care nu mai este prezentă în România și nici în țări din Sud-Estul Europei, dar care în Japonia funcționează deja din anul 2000 și tratează foarte mulți bolnavi de cancer, inclusiv foarte mulți copii. (...) Din ceea ce am înțeles de la specialiștii japonezi, au reușit să trateze în totalitate pacienți cu afecțiuni grave, iar rezultatele sunt uimitoare”, a declarat, ieri, Firea.

Studiul de fezabilitate va fi realizat de japonezi și va permite demararea proiectului. Valoarea totală a investiției se ridică la 200 de milioane de euro.

Marele beneficiu al acestei proceduri de ultima generaţie este că radiază numai tumora, nu şi ţesuturile din jur. Astfel, efectele adverse ale radioterapiei sunt limitate, această procedură având indicaţii la pacienţii pediatrici, în tumorile cerebrale, ale coloanei vertebrale, ale ochiului etc.

 

 

 

×
Subiecte în articol: terapie protoni bolnavi cancer