x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social The Sun publică un reportaj îndoielnic despre o presupusă exploatare prin muncă a unor copii

The Sun publică un reportaj îndoielnic despre o presupusă exploatare prin muncă a unor copii

22 Noi 2016   •   12:15
The Sun publică un reportaj îndoielnic despre o presupusă exploatare prin muncă a unor copii
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Publicaţia The Sun a realizat un reportaj care arată cum mai mulţi copii din România, cu vârste de până la 6-7 ani, muncesc cot la cot cu adulții, până la 13 ore pe zi, pentru a asambla jucării pentru o fabrică de ciocolată în schimbul unei sume ridicol de mici, scrie Antena 3.

Într-o casă modestă din Carei, Petre, în vârstă de 11 ani şi sora lui Ana, de doar 6 ani, asamblează jucării în ouă de plastic. În fiecare zi, timp de 13 ore, alături de mama lor.

Ulterior, ouăle cu surprize sunt trimise la o fabrică locală şi mai apoi în Ungaria unde urmează să fie învelite în ciocolată.

Cu toate că muncesc ore în şir, familia primeşte o sumă nesemnificativă.

Reprezentanţii ITM Satu-Mare spun că vor efectua verificări la cele două firme implicate în scandalul exploatării prin muncă a minorilor.

În acelaşi timp, Poliţia și cei de la Direcţia de Sănătate Publică vor descinde în scurt timp la sediile celor două fabrici în care se montează jucării.

Reprezentantul uneia dintre firmele subcontractate spune că oamenii nu aveau cum să ambaleze jucării acasă pentru că în firma pe care o conduce totul se face controlat sanitar-veterinar.

 

×