x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tibi Uşeriu, câştigătorul maratonului arctic, a fost primit cu aplauze la Cluj

Tibi Uşeriu, câştigătorul maratonului arctic, a fost primit cu aplauze la Cluj

23 Mar 2017   •   16:15
Tibi Uşeriu, câştigătorul maratonului arctic, a fost primit cu aplauze la Cluj

Aproximativ 100 de persoane l-au primit cu aplauze şi cu steaguri tricolore pe câştigătorul maratonului arctic, Tibi Uşeriu, la sosirea sa, în noaptea de miercuri spre joi, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. 

"Concurenţa a fost un pic mai mare, a trebuit să scot de la mine ceva în plus, să îmi folosesc experienţa de anul trecut, deşi nu m-a ajutat foarte mult. A fost o competiţie friguroasă. Am avut ceva probleme, de la o astfel de competiţie nu te aştepţi să te întorci sănătos înapoi, am avut probleme minore, ceva degerături care au început în a treia zi, dar până la urmă am putut să gestionez şi să ajung la final cu ele. Cel mai dificil moment a fost startul, când mi-am dat seama ce mă aşteaptă pentru următorii kilometri. Au fost momente dificile şi mi-am dat seama că, cu cât mă duc mai pregătit, cu atât mi-e mai greu, cred că am un instinct de supravieţuitor şi de obicei sunt spontan şi îmi rezolv problemele fără să fiu pregătit. De data asta am fost mai pregătit şi mi-am dat seama că am avut probleme mai mari decât anul trecut", a declarat Tibi Uşeriu. 

El a mai spus că va face recuperare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, după care va participa la o competiţie în deşert, adăugând că e prea devreme acum să decidă dacă va participa şi la ediţia de anul viitor a maratonului arctic, relatează Agerpres

"Nu voi uita toată competiţia, toate zilele şi nopţile care au trecut. La un moment dat ştiu că a început să apară aurora boreală şi m-am pus jos pe sanie şi mi-am făcut o cafea şi m-am uitat la aurora boreală până am început să îngheţ de frig. A fost unul dintre momentele pe care le-am savurat, tura trecută a fost mai greu să îl savurez pentru că nu aveam un avans aşa de mare, de data asta mi-am permis", a mai spus Tibi Uşeriu. 

La sosirea pe aeroportul clujean, el şi-a făcut fotografii cu o parte dintre cei care l-au aşteptat şi a primit prăjituri, bezea de nucă cu cremă de ciocolată şi cafea din partea unei tinere. 

Printre cei care l-au întâmpinat pe Tibi Uşeriu au fost şi patru tineri clujeni care au alergat din Piaţa Unirii până la aeroport, pe o distanţă de 8,5 km, în semn de susţinere şi de apreciere pentru câştigătorul maratonului arctic. 

 

Citeşte şi:

Tiberiu Ușeriu a câștigat ultramaratonul de la Cercul Polar pentru al DOILEA AN CONSECUTIV

×
Subiecte în articol: tiberiu useriu maraton arctic