x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ţiriac, Năstase şi Simona Halep au dat BNR în judecată

Ţiriac, Năstase şi Simona Halep au dat BNR în judecată

19 Dec 2017   •   08:43
Ţiriac, Năstase şi Simona Halep au dat BNR în judecată

Mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au dat în judecată Banca Naţională a României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv. Aceştia cer transferul bazei din administrarea BNR către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită. 

Acţiunea în instanţă a fost depusă la Tribunalul Bucureşti, prin aceasta solicitându-se: constatarea de către instanţă a faptului că dreptul de proprietate asupra Arenelor BNR, denumite şi „Parcul cu Platani”, aparţine statului român şi nu Băncii Naţionale a României; constatarea nulităţii protocolului BNR - MTS din 1991 şi obligarea BNR la plata unor daune morale în cuantum de 2 milioane de euro cauzate de Banca Naţională prin scoaterea şi blocarea reintroducerii Arenelor în circuitul naţional sportiv. 

Ion Ţiriac a spus că nu înţelege de ce organele statului se sesizează când un ministru este prins cu „o sacoşă cu cârnaţi sau cu o sticlă de ţuică”, dar nu şi când BNR foloseşte ilegal un complex sportiv în centrul Capitalei

„Am început procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Suntem nişte foşti şi actuali sportivi, iar dacă este nevoie în următoarele săptămâni pot să adun 100-200.000 de semnături pentru a susţine acest demers. Acest bază este singura soluţie care ne-a mai rămas. Acum 40 şi ceva de zile am făcut mai multe documente (n.r. - o petiţie) în calitate de cetăţeni pentru că nu puteam spune că e terenul lui Ţiriac sau Năstase. Atât eu, cât şi sportivii pe care i-aţi văzut, plus alţi vreo 20 şi cei din Federaţia Română de Tenis am făcut acel demers, iar legea spune că în 30 de zile trebuie să anunţi Ministerul Justiţiei, cel de Finanţe, cel al Tineretului şi Sportului şi Guvernul... Iar după 30 de zile dacă nu primeşti răspuns, şi nu am primit, poţi să te duci la judecată. Asta am făcut. Am aşteptat 40 de zile şi azi dimineaţă am depus la Tribunalul Bucureşti aceste lucruri în calitate de cetăţeni plus Federaţia Română de Tenis”, a declarat Ţiriac. Acesta a menţionat că premierul Mihai Tudose vrea să rezolve problema Arenelor BNR plătind bani pentru ceva ce îi aparţine de drept: „Guvernul vrea să se implice în treaba asta. Ba chiar vrea să plătească. E peste puterea mea de înţelegere cum să plăteşti pentru ceva ce e al tău”.

 

×
Subiecte în articol: ion tiriac ilie năstase simona halep