x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Toţi nou-născuţii vor fi testaţi auditiv

Toţi nou-născuţii vor fi testaţi auditiv

de Monica Cosac    |    18 Dec 2018   •   20:50
Toţi nou-născuţii vor fi testaţi auditiv

Ministerul Sănătății a anunţat, ieri, că a extins programul de screening auditiv la nivel național. Astfel, începând din această lună, toți copiii născuți în maternitățile de stat din România vor beneficia de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

„Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. În luna octombrie, din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Programul de screening auditiv este implementat în 186 de maternități și secții de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuți, acestea fiind dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă. Pentru acest program, Ministerul Sănătății a alocat un buget de 2.550.000 lei.

 

×
Subiecte în articol: teste gratuite auditive bebeluşi