x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Trădare” în familie: Băsescu nu mai vrea să fie Băsescu

„Trădare” în familie: Băsescu nu mai vrea să fie Băsescu

de Ion Alexandru    |    18 Iun 2019   •   09:43
„Trădare” în familie: Băsescu nu mai vrea să fie Băsescu

Mișcări spectaculoase au loc în familia lui Mircea Băsescu. După ce, la sfârșitul anului trecut, compania care a încercat să pună mâna pe terenurile fermei de la Agigea a început să fie administrată de cumnata fostului președinte, Doinița Băsescu, luna trecută un alt membru al familiei a luat o decizie interesantă. Raluca Băsescu a solicitat și are toate șansele să obțină schimbarea numelui de familie, urmând să se numească Nica, după actualul soț, conform unor surse din anturajul fratelui lui Traian Băsescu. Inițial, mezina familiei, care s-a căsătorit de curând, păstrase ambele nume de familie.

Conform unui document intrat în posesia „Jurnalul”, la 29 mai 2019, numita Nica-Băsescu Raluca, cu domiciliul în Constanța (strada Berzei), născută la data de 11 septembrie 1984, a solicitat schimbarea numelui de familie din Nica-Băsescu în cel de Nica, spre a se numi Nica Raluca.

Cererea Ralucăi Băsescu de renunțare la numele de familie, care a făcut-o cunoscută, se află în procesare, conform unor informații pe surse, venite din zona Ministerului de Interne.

Implicată în afacerile grupării Băsescu

Raluca Băsescu este fiica lui Mircea Băsescu și sora lui Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte, care se află, în prezent, încarcerat în penitenciar, unde are de executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru trafic de influență. Totodată, Raluca Băsescu este unul dintre acționarii persoane fizice ai companiei SC Global Business & Investments SA, înființată în 2005 și care, un an mai târziu, a intrat în asociere cu Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Constanța, în vederea exploatării imobiliare a fermei de la Agigea (o suprafață de 30 de hectare de teren), pe modelul inițiat de Puiu Popoviciu, în Nordul Capitalei.

Afacerea a căzut, în urma dezvăluirilor din presă, iar compania și-a mutat sediul în București. Abia anul trecut, societatea s-a relocat la Constanța, acasă la Mircea Băsescu. SC Global Business & Investments SA a fost administrată, până anul trecut, de Dragoș Băsescu. Însă, la 18 decembrie 2018, acesta a fost înlocuit de către mama sa, Doina Lenuța Băsescu, soția lui Mircea și cumnata lui Traian Băsescu.

 

×