x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tratamente noi pentru boli grave, din noiembrie

Tratamente noi pentru boli grave, din noiembrie

de Monica Cosac    |    21 Oct 2016   •   10:59
Tratamente noi pentru boli grave, din noiembrie

Românii cu afecţiuni grave vor avea acces la terapii noi, începând de la jumătatea lunii noiembrie. Este vorba de 21 de medicamente din domeniile oncologie, cardiologie, neurologie şi pneumologie, care se află deja pe lista de compensate şi gratuite, şi pentru care autorităţile au reuşit să finalizeze protocoalele de tratament.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că au fost finalizate şi vor fi puse în dezbatere publică 17 protocoale de tratament pentru 21 de medicamente introduse deja pe lista de compensate şi gratuite, prin hotărâri de guvern deja adoptate. “Termenul până la care toate aceste proceduri ar trebui să fie îndeplinite este jumătatea lunii noiembrie. Noile molecule sunt deja pe lista de medicamente compensate şi gratuite, astfel că pacienţii vor avea acces imediat la tratament”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este vorba de patologiile: oncologie - 11 protocoale terapeutice pentru: neoplasm renal, neoplasm colorectal, neoplasm pulmonar, neoplasm ovarian, leucemii, mielom multiplu;  cardiologie - trei protocoale pentru: angina pectorală, prevenirea tromboemboliei venoase şi hipercolesterolemiei; pneumologie - două protocoale pentru BPOC şi fibroză pulmonară; neurologie (scleroză multiplă).

×