x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Trei români declaraţi vindecaţi de coronavirus

Trei români declaraţi vindecaţi de coronavirus

de Monica Cosac    |    06 Mar 2020   •   17:27
Trei români declaraţi vindecaţi de coronavirus

Trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate, au anunţat, ieri, autorităţile. Unul dintre cei vindecaţi este bărbatul din județul Gorj, care a fost deja externat, iar ceilalți doi pacienți sunt femeia de 38 de ani și bărbatul de 48 de ani, care rămân internați într-un spital din Timișoara.

 

„Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârstă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, a transmis, ieri dupăamiază, Grupul de Comunicare Strategică.

Prin urmare, ieri, mai erau internați trei pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical.

1.000 de teste la „Matei Balş”

Institutul „Matei Balș” dispune de circa 1.000 de teste pentru coronavirus, iar celelalte centre de testare din țară au, fiecare, câteva sute, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. „România are șase centre unde poti fi internați cei cu coronavirus. Au fost efectuate până acum 576 de teste”, a mai spus Tătaru.

Totodată, în situaţia în care în România vor apărea foarte multe cazuri de infecție cu coronavirus, formele uşoare şi medii vor fi tratate acasă, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Incident la Tribunalul Bucureşti

Şedinţele de judecată de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti au fost suspendate, ieri, după ce un inculpat a declarat, după ce a stat mai multe ore în sala de judecată, că ar fi suspect de coronavirus. Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a aflat despre incident şi a dispus verificări la Penitenciarului Rahova, de unde a fost adus bărbatul, în timp ce inculpatul a fost dus la analize la Institutul „Matei Balș”. Dacă va fi pozitiv la COVID-19, contacții vor fi izolați și se vor dezinfecta spațiile, a explicat Rafila. Ședințele au fost reluate după ce s-a făcut dezinfecție.

Autorităţile reamintesc cetățenilor care doresc informații despre COVID–19, despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon +4021.320.20.20.

 

35 persoane se află în carantină instituţionalizată, la nivel național, iar pentru alte 11.731 de persoane a fost dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

10.000 amendă pentru încălcarea măsurilor

O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că, în contextul crizei provocate de COVID19, a încălcat regulile stabilite de autorități la revenirea în țară dintr-o zonă afectată de coronavirus, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Autoritățile au refuzat însă să ofere amănunte despre modul în care au fost încălcate procedurile. Cert este că, săptămâna trecută, tot la Brăila, o persoană din conducerea Tribunalului a mers la serviciu două zile, deși se întorsese dintr-o zonă de risc a Italiei, cu numeroase cazuri confirmate de coronavirus. Autoritățile locale nu au anunţat, dar nici nu au infirmat, dacă între persoana amendată cu 10.000 de lei și reprezentanta Tribunalului Brăila există o legătură.

 

 

×