x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Trupul lui Zsolt Torok, recuperat de salvamontişti

Trupul lui Zsolt Torok, recuperat de salvamontişti

de Monica Cosac    |    19 Aug 2019   •   11:00
Trupul lui Zsolt Torok, recuperat de salvamontişti

Zsolt Torok (45 de ani), unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti români, care a escaladat cei mai înalti munţi din lume, a fost găsit mort, sâmbătă, în Munţii Făgăraş. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat nu a putut interveni, însă salvamontiştii sibieni au reuşit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, să recupereze trupul sportivului din zona Vârfului Negoiu.

Alpinistul plecase singur în munţii Făgăraş şi ar fi trebuit ca miercuri, 14 august, să se întâlnească cu nişte prieteni în zona vârfului Negoiu. Dispariţia lui Zsolt Torok a fost anunţată la 112 şi Salvamont, sâmbătă dimineață, când prietenii alpinistului au ajuns la refugiul Călţun şi au găsit bagajul lui acolo. Torok a fost  căutat de salvamontiştii din Argeş şi Sibiu şi a fost găsit, într-un final, cu ajutorul camerei de termoviziune a unui elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului nu a putut interveni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, astfel că salvamontiștii din Sibiu au fost cei care i-au coborât trupul de pe munte.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, crede că Zsolt Torok a murit după ce o stâncă s-a desprins cu el, deoarece zona în care se afla alpinistul, din apropierea Vârfului Negoiu, este foarte instabilă și puțin frecventată de alpiniști.

Torok se antrena pentru o nouă expediţie, în Georgia, în care urma să plece la începutul lunii septembrie.

„A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM...”, a fost mesajul postat de Salvamont România pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: zsolt torok