x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Unde să călătorești toamna

Unde să călătorești toamna

03 Oct 2019   •   18:50
Unde să călătorești toamna

De obicei preferăm să plecăm în vacanță vara și iarna, uitând că toamna culorile naturii sunt uimitoare iar recoltele bogate sunt celebrate prin mâncare, dans și voie bună.

În plus, costurile unei călătorii în această perioadă vor fi cu siguranță mai mici, vei găsi mai ușor cazare și vei evita aglomerația. Drumurile sunt libere iar locurile pe care le vei vizita ți se vor părea mai primitoare.

Dacă vrei să mergi prin țară, este bine să știi că acum este timpul potrivit pentru o vizită la Sibiu. Un oraș de poveste, unde clădirile medievale sunt chiar mai fumoase printre frunzele arămii ale copacilor.

În cazul în care vrei să te distrezi, locul potrivit este cu siguranță Iașiul. Aici găsești obiective turistice dar și voie bună, concerte, petreceri, chiar  dacă afară plouă și este frig.

La Sinaia vrei să mergi atunci când ninge, fie să schiezi, ori pur și simplu să te bucuri de zăpadă. Cu toate astea, Castelele Peleș și Pelișor arată senzațional în mijlocul naturii de toamnă.

Cetatea Sighișoarei este perfectă acum, când vara a trecut și turiștii sunt mai puțini. Vei putea să te bucuri în voie de poveștile despre contele Dracula și să vizitezi casa lui Vlad Țepes.

În cazul în care ai timp mai mult, călătorește până în Maramureș. Drumul este lung dar îți garantez că merită. Vei găsi sate din basmele populare, case tradiționale și legende românești. La Vișeul de Sus te vei întâlni cu Mocănița, la Săpânța dai de Cimitirul Vesel, iar în Breb nu uita că și-a cumpărat un conac prințul Charles.

Festivalurile cu mâncare și vin, cu muzică și dans, te vor încânta cu siguranță.  Culesul strugurilor și al merelor, mustul, plăcinta de dovleac, castanele coapte, patrama de berbecuț îți vor face zilele de neuitat.

 

Ce să știi

Ziua a început să se scurteze așa încât, dacă vrei să faci drumeții pe munte ai grijă să nu te prindă noaptea pe traseu. Ia cu tine o lanternă frontală și o hartă. Pentru că diminețile și serile sunt friguroase ai nevoie de un polar și o geacă antivânt. Nu uita nici de pelerina de ploaie și de sacii din plastic pentru hainele ude.

×