x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vânzarea căţeilor fără pedigree, interzisă în Capitală

Vânzarea căţeilor fără pedigree, interzisă în Capitală

de Monica Cosac    |    27 Iul 2018   •   17:52
Vânzarea căţeilor fără pedigree, interzisă în Capitală
Sursa foto: Victor Stroe

Primăria Capitalei va interzice vânzarea în magazine de tip pet shop sau în târguri a câinilor şi pisicilor care provin din alte surse decât adăposturi sau crescătorii cu certificare pedigree, potrivit unui proiect aprobat, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Un alt proiect votat, ieri, prevede acordarea a 5.000 de eco-vouchere pentru achiziţionarea de maşini electrice, motociclete, electronice sau electrocasnice.

„Se interzice vânzarea de către persoane fizice sau juridice a câinilor şi a pisicilor în magazine de tip pet shop şi în comerţuri similare sau prin alte metode pe raza Municipiului Bucureşti”, prevede hotărârea votată de consilierii generali. Excepţie de la aceste prevederi fac câinii şi pisicile care provin de la adăposturi de animale, asociaţii de profil sau de la crescători autorizaţi cu certificare pedigree pe raza Capitalei. Potrivit documentului, cei care vând animale de companie care provin din alte surse decât adăposturi sau crescătorii cu certificare pedigree riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi 3.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

În expunerea de motive a proiectului se precizează că, în ultimii ani, s-au dezvoltat veritabile crescătorii de animale de companie care alimentează pet shop-urile şi comerţurile similare sau site-urile de comerţ online, iar „cetăţenii sunt înşelaţi în mod constant cumpărând pisici sau câini de o anumită rasă din pet shop-uri, deşi niciun câine, de exemplu, nu are Pedigree”.

În prezent, animalele din pet shop-uri provin de la ferme de animale care ar înmulţi forţat patrupedele, din raţiuni comerciale, şi le ţin în condiţii improprii până la vânzare, spun iniţiatorii.

Vouchere pentru maşini electrice

Tot ieri, Primăria Capitalei a aprobat proiectul ce prevede acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziţionarea unor autovehicule cu nivel redus de emisii, obiecte electronice sau electrocasnice, în schimbul predării spre casare a maşinilor uzate maşini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi.

„Este vorba de acordarea eco-voucherelor pentru achiziţionarea de autoturisme prietenoase cu mediul, maşini Euro 6, non-diesel, electrice, dar şi motorete, motociclete sau biciclete electrice. Vom aduce un amendament ca voucherele să fie folosite şi pentru achiziţionarea de obiecte electronice şi electrocasnice”, a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

 

 

×