x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social AUDIO - Primar, la protest de stradă împotriva șefului de post

AUDIO - Primar, la protest de stradă împotriva șefului de post

de Diana Scarlat    |    29 Iun 2016   •   17:25
AUDIO - Primar, la protest de stradă împotriva șefului de post

Locuitorii comunei Petrești, judetul Dambovita, au ieșit în stradă luni, împreună cu primarul, căruia i-au cerut sprijinul. Motivul pentru care protestează este numărul enorm de amenzi, între 3.000 și 8.000 de lei, date de șeful de post.

Oamenii, dar și instanțele de judecată, le consideră abuzive și ilegale, însă niciun superior al polițistului nu oferă răspunsuri în legătură cu acest caz. Șeful de post susține că nu face altceva decât să aplice legea, infractorii din comună spun că este un polițist bun!

Localnicii susțin că același polițist care le dă amenzi aberante amărâților din localitate îi protejează pe hoți și are cotă parte din pradă. Așa spun ei că s-ar putea explica apariția vilelor din curtea șefului de post, care nu se pot obține dintr-un salariu de bugetar.

„Niciun furt nu este soluționat în comună. Singurii care îl apreciază sunt hoții”, spune unul dintre cei amendați.

După o lună și jumătate de la primul articol publicat de Jurnalul Național pe tema amenzilor aberante din comuna Petrești, județul Dâmbovița, șeful de post, Nicolae Marinescu, a continuat să amendeze nestingherit locuitorii.

Oamenii nu mai suportă să fie terorizați de polițist și vor continua protestele, împreună cu edilul, care a strâns până acum un dosar cu peste 1.000 de plângeri la primărie.

Cele mai multe amenzi sunt anulate în continuare de instanțele de judecată, fiind nelegale, însă există și cazuri foarte grave pentru care locuitorii comunei îl acuză pe polițist de abuz.

Unul dintre cazuri, prezentat anterior de Jurnalul Național, este al unei femei căreia șeful de post nu i-a respectat ordinul de restricție pe care ea l-a obținut în instanță, împotriva fostului soț.

Mai mult, polițistul a amendat-o deja de două ori, pentru că a îndrăznit să sune la 112, atunci când fostul soț a intrat peste ea în casă. Nu este singura victimă a amenzilor pentru apeluri la 112, iar unii oameni au fost sancționați și pentru că au participat la procesele împotriva lui.

Ministerul Afacerilor Interne nu a oferit un răspuns la solicitarea noastră anterioară, iar cererea a fost redirecționată către IGPR, de unde a plecat, în mod surprinzător, către IPJ Dâmbovița, deși șefii pe județ nu au intervenit niciodată pentru a rezolva acest caz și nu au dorit să facă declarații presei.

„De data aceasta am direcționat cererea către corpul de control, nu către Poliție, pentru a cerceta acest caz”, ne-a asigurat, ieri, departamentul de Comunicare al MAI.

Petresti - Primar, la protest impotriva sefului de post

×