x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Violenţe într-un centru de boli psihice

Violenţe într-un centru de boli psihice

de Monica Cosac    |    01 Aug 2018   •   16:50

Poliţiştii sibieni şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) fac anchete la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică din oraşul Tălmaciu, judeţul Sibiu, după ce de un pacient i-a smuls ochii altuia, fără ca personalul să poată împiedica agresiunea.

Incidentul s-a petrecut, luni, la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Tălmaciu, unde sunt internaţi pacienţi cu probleme psihice. Agresorul este un tânăr de 21 de ani care, potrivit reprezentanţilor DGASPC, s-a smuls din braţele unei infirmiere şi s-a repezit la un coleg în vârstă de 32 de ani, l-a muşcat de gât şi i-a smuls ambii globi oculari, înainte să apuce cineva să reacţioneze. Ambulanţa a preluat pacientul în stare de şoc, cu brahicardie şi l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu, iar globii oculari au fost predaţi echipajului de pe ambulanţă într-o pungă de plastic.

„Pacientul a fost preluat de medici, i s-a realizat toaletarea plăgii şi hemostază (oprirea hemoragiei) precum şi sutura conjunctivei. În urma agresiunii suferite, bărbatul şi-a pierdut definitiv ambii globi oculari”, au spus reprezentanţii Spitalului Judeţean. Potrivit medicilor, bărbatul necesită sedare permanentă, în condiţiile în care „este foarte agitat, fiind un pacient cu probleme psihice”. Agresorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală.

Angajaţii centrului unde s-a întâmplat acest incident se tem pentru vieţile lor şi speră ca Poliţia să-l ia pe agresor din acest loc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: violente centru boli psihice